Uitvoering van het kamp op de Kilimanjaro

De uitvoering van het kamp op de Kilimanjaro.

 

Ruime slaaptenten met afgesloten voortent.

In de slaaptenten kunnen 3 personen naast elkaar liggen, terwijl u normaal met 2 personen in 1 tent slaapt, er is dus voldoende ruimte. In de afgesloten voortent kunt u uw uitrusting plaatsen en u kunt deze uitstekend gebruiken om u te wassen. De tenten worden voor u afgebroken en ze staan bij het volgende kamp alweer voor u opgezet.

Matrassen

De grond is stenig en hobbelig en daarom is een goed en voldoende dik matras belangrijk. De standaard matrassen hebben een dikte van ongeveer 5 cm en hebben voldoende stevigheid om goed te kunnen slapen. 

Slaapzak -20C

Een goede -20C slaapzak is een MUST om de nachten warm door te komen. Deze is niet bij de uitrusting opgenomen en moet u dus zelf verzorgen. Omdat dit type slaapzak meestal niet door u gebruikt zal worden, kunt u deze beter in Nederland/Belgie, maar daarnaast ook heel goed in Tanzania huren. Voordeel van het huren in Tanzania is dat u deze niet bij uw bagage hoeft mee te nemen.

Iedere morgen wakker met een kop thee of koffie en warm waswater.

U wordt ’s ochtends gewekt met een kop thee of koffie en krijgt u een teiltje met warm water om uzelf te wassen. Dat lijkt overdreven, maar het is een heerlijke manier om wakker te worden terwijl de zon nog moet opkomen en de tenten nog bevroren zijn.

Messtent

Vooral als u in een iets groter gezelschap bent, is een gezamenlijk ontbijt, lunch en diner een ideale gelegenheid om bij te praten. Bij de uitrusting gaat een of meerdere messtenten mee. In een messtent kunnen max. 20 personen aan tafels en stoelen zitten.  

Toilettent.

Er worden ook toilettenten en gewone zit clossetten voor u mee naar boven genomen.