Eten en drinken op de Kilimanjaro

Eten en drinken op de Kilimanjaro.

Eten.

Voldoende calorieën en water zijn belangrijk om uw lichaam kracht te geven om zich aan de hoogte aan te passen en daarmee de inspanning te kunnen leveren om naar de top te gaan.

Er wordt daarom extra aandacht besteed aan de kwaliteit van het eten. Veel fruit, pap, eieren, maar ook vlees en soep, worden er in voldoende mate verstrekt. Daarnaast krijgt u onderweg een warme lunch.

Voor de nacht waarin u naar de top gaat raden wij energy bars aan.

Water.

Het lichaam heeft water nodig om voldoende rode bloedlichaampjes aan te kunnen maken. Op de berg gebruikt u ongeveer 5 liter water per dag. ’s Ochtends krijgt u van de crew 3 liter water mee voor in uw daypack. Dit water moet u gedurende de dag in kleine hoeveelheden, dus b.v. uit een camelbag, tot u nemen. De overige 1,5 tot 2 liter krijgt u via het eten binnen.

Er zal regelmatig worden gestopt om te drinken en de gidsen zullen er bij u op letten dat u voldoende water tot u neemt.

Hou er trouwens rekening mee dat de slang en/of het mondstuk van de camelbag vanaf de 5e dag zal bevriezen. U moet daarom ook thermosflessen meenemen. De camelbag mag geen water met een energiedrink oplossing bevatten omdat er zich hierdoor schimmels in de camelbag kunnen nestelen.

Messtent.

U eet in een messtent. Die beschermt u niet alleen tegen de wind en kou, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer bij het wakker worden, tijdens de lunch en ’s avonds bij het diner.

Er gaan ook tafels en stoelen mee omhoog zodat u zo comfortabel als mogelijk kunt eten.

Die tent zal gedurende de nacht door een deel van de crew worden gebruikt als slaapplaats.