Unguja Resort

Unguja Resort

Het Unguja Resort op het zuidelijke puntje van Zanzibar bij Kizimkazi Mkunguni, zal u versteld doen staan! Het resort heeft 10 villa’s, waarvan er 7 over de zee uitkijken, en die op traditionele wijze gebouwd zijn met daken uit palmbladeren, Makuti’s. Bij de bouw van het resort zijn de eeuwenoude Baobab en mango bomen die in de tuin staan behouden.

Het bijzondere vinden wij dat er onder één gigantisch Makuti dak ook maar één villa ondergebracht is. Uw villa bestaat daarmee uit een prive terras, een zitgedeelte, een buiten douche en een grote slaapkamer waar bovenop, onder het hoge dak, een aparte slaapkamer met een traditioneel Zanzibari bed.
Ralf en Elies hebben architect Ivan Sutilla vanaf het begin tot het einde bij de bouw van het resort betrokken. Hierdoor is er aan het ontwerp geen enkele concessie gedaan, waardoor alle onderdelen goed op elkaar afgestemd zijn. Alles is met veel oog voor detail door de eigen technische staf uitgevoerd. De Italiaanse hoedenmaakster Carola Pomo tekende voor de inrichting.

Het dorpje Kizimkazi Mkunguni, op loopafstand van de lodge, wordt gebruikt als basis voor duik en dolfijn tochten. Ook vanaf de lodge kun je dolfijnen waarnemen. Daarnaast beschikt het resort over een eigen Padi onder leiding van een Belgische instructeur, maar als Ralf hiervoor even de tijd kan vinden zal hij u ook graag zelf op een duiktocht meenemen.
Vanuit de lodge wordt een dorpswandeling georganiseerd.

De lodge beschikt over een uitstekende keuken!