Mtoni Marine

Mtoni Marine

Het oudste Sultan’s Paleis en de Perzische baden in Zanzibar, de eerste kruidnagel plantage en de geboorteplaats van prinses Salomé! Voeg hier een luxe tropische tuin aan toe en je hebt Mtoni Marine.

Mtoni ligt ongeveer 10 minuten ten noorden van Stone Town, aan de westkust. Een ideale plek om Stone Town en de rest van het eiland te verkennen en toch de rust aan het strand te vinden.Mtoni Marine Centre heeft het enige strand in de omgeving van Stone Town. Het zwembad ligt direct aan het strand.

– Palm Court Rooms.
Elegante en ruime kamers gebouwd in Arabische stijl met een kingsize Zanzibar bed, een slaapbank en en prive balkon vanwaar je de zon achter de dichtbijgelegen eilanden onder ziet gaan.
– Club Rooms.
Gezellige en authentiek ingerichte traditionele banda’s met eigen balkon en daken van palmbladeren die in een mooie tuin, overschaduwd door een grote mangoboom liggen.
In augustus 2005 zijn er 12 nieuwe Club Rooms gebouwd in 2 etages in een mix van oostelijke westelijke architectuur.

Mtoni Marine heeft een aantal zeer goed bekend staande restaurants:

– Mtoni Marine Restaurant: een openlucht strandrestaurant waar regelmatig thema avonden worden georganiseerd zoals candle light diners met live Swahili Jazz, Seafood Beach BBQ’s met African dances en Zanzibar Night met Taarab Orchestra music.
– Mcheza Bar & Bistro: meer informeel met een beach bar en bistro voor pizzas, gril specialiteiten en exotische cocktails. Hier vindt u ook een tv zaal, sports evenementen, games en een speelplaats voor kinderen.
-Zansushibar, de enige Sushi op Zanzibar, direct aan het strand!

Ook kunt u hier terecht voor een aroma therapy of een massage aan de rand van de Indische Oceaan.

”One Ocean”, het 5 sterren PADI Dive center organiseert duik en snorkel trips vanaf de lodge.
Vanuit de lodge kunnen excursies worden georganiseerd.

Vanuit de lodge kunnen excursies worden georganiseerd.