De oostkust bij Pangani

De oostkust bij Pangani.

Met een Crusoe rating van 9 is de oostkust van Tanzania bij Pangani door de Sunday Times in 2006 uitgeroepen tot ’s werelds top 10 van de top secret beaches.

Het plaatsje ligt aan de monding van de Pangani rivier die hier vanaf de Kilimanjaro in de Indische Oceaan uitkomt.

De stranden zijn hier breed en u kunt hier gedurende de hele dag zwemmen. Dat maakt Pangani tot een uitstekende plek om met kinderen na een safari te relaxen.

Vlak voor de kust ligt het Maziwe Island Marine Park, een zandbank omringd door een koraalrif, waar bij laag water gesnorkeld en gedoken kan worden.

Het plaatsje Pangani heeft een aantal oude Duitse gebouwen die nog dateren uit de tijd dat het een rol speelde in de slaven en ivoorhandel. Vanuit de lodges worden historische wandelingen georganiseerd.

Bereikbaarheid:

Pangani is vanaf Arusha te bereiken met een schitterende, maar 7 uur durende tocht. De route leidt langs Moshi aan de voet van de Kilimanjaro langs de Usambara Mountains, ook wel het Zwitserland van Tanzania genoemd.

Het laatste stuk rijdt u over een 42 km lang pad dat dwars door kleine dorpjes loopt waardoor u een goed beeld krijgt hoe men hier leeft. De rivier wordt met een pontje overgestoken.
Deze route is comfortabel, de weg is 2 baans geasfalteerd en goed berijdbaar.

Lodges bij Pangani:

Tides Lodge, Pangani Tanzania

Tides Lodge

Emayani Beach lodge, Pangani Tanzania

Emayani Beach lodge